miercuri, 13 mai 2009

Locul in care puteti discuta cu un Arhitect Peisagist

Bun venit!
Aici putem sta de vorba fara probleme, si fara a avea obligatii de vre-un fel. Sunt pregatit sa va raspund la orice intrebare ce are legatura cu arhitectura peisagera, gradinaritul si de ce nu, arta plastica si fotografia.

Pe acest blog de peisagis gasiti atat mailul meu cat si numarul de telefon, in cazul unei discutii ce necesita mai multa atentie sau pentru o eventuala intrevedere.

Pentru inceput:
Ceea ce eu intotdeauna vreau sa precizez este: sa nu luati de bun tot ce revistele "de profil" sa le spunem, va prezinta. Este o foarte mica parte a ceea ce inseamna peiagistica, si mai ales a posibilitatilor estetice oferite de un specialist arhitect peisagist. Revistele ofera retete, ceea ce este din principiu gresit, deoarece asa cum suntem diferiti, avem designul caselor diferite, ascultam un anumit tip de muzica, ne place un anumi tip de parfum, este firesc sa se intample acelasi lucru si in cazul gradinii sau a oricarei categorii de spatii verzi.
Fiecare om , fiecare familie are nevoie de un anumit tip de gradina, de un anumit tip de design, si mai ales de un anume peisagist cu care pot trata doleantele lor. Deci, gradina ta poate fi o opera de arta muncind a fel de mult sau poate mai putin decat daca ai apela la retete de gradini !

Cu riscul sa ma repet, scurt mai spun ceva in aceasta postare de deschidere, si anume faptul ca o gradina, curtea...pentru ca asa spunem... ca "stam la curte", este motivul pentru care ne-am zbatut tot timpul. Pentru gradina am construit sau am cumparat o casa cu curte (mare , mica, foarte mica, nu are importanta). Pentru liniste si intimitatea pe care o poate oferi o gradina suntem acum proprietari de casa la curte! Nu lasa gradina ta pe mana oricarui vanzator de plante, ai ocazia sa vorbesti cu un specialist! ;)

3 comentarii:

alinski spunea...

te-am cautat si te-am gasit :)

Ema G. spunea...

interesant...

Ema G. spunea...

Am o curte cu 2 gradini mai mici (una in fata casei de 35 mp si una pe partea de nord de 66 mp).Am plantat in primavara 5 "tui", un pin ,2 ienuperi taratori si unul curgator tip copac, cotinus rosu de aprox 1,5 m inaltime, cornus alba, forsitia, o magnolie,weigela, globosa, iasomie, soc auriu, liliac ,crini de o zi, crini de toamna, 2 yuca, un prun rosu cam mititel, un berberis rosu si el cam mic ,un copac trandafir cu flori mov, 15 tufe de trandafiri parfumati plus alte specii de plante anuale.Insa eu sunt suparata ca nu-mi place cum le-am asezat in curte.Terenul e aprox. drept si eu imi doresc o bucatica dintr-un peisaj montan Ce mai pot face?