duminică, 6 martie 2011

Proiectarea si designul gradinii - inceputul unei colaborari cu arhitectul peisagist

Proiectarea si designul gradinii intre 50 mp si 5000 mp Rezultatul depinde de gestionarea corecta a resurselor - planificarea etapizata a lucrarilor - experienta in proiectare si amenajarea gradinilor - dedicare si pasiune.


Costuri de proiectare arhitecturala exterior si design al gradinii la nivel profesional :


ofera pentru anul 2016
      
                     Suprafata de amenajat                             cost total

sub 300 mp................................400 eu

app. 600 mp.........................500/700 eu

app. 1000 mp.....................800/1500 eu

app. 2000 mp...................1600/2500 eu

Costul de proiectare si design al gradinii este influentat de suprafata spatiului de amenajat, complexitatea proiectului si timpul alocat pentru proiectare si pentru managementul si coordonarea lucrarilor de constructie si amenajare conform proiectului.

logo arhitect peisagist alexandru gheorghe
 arhitect peisagist garden landscape design bucharest romania

Proiect  2015 Arhitect Peisagist Alexandru GheorgheCosturile de mai sus implica: 

-o prima vizita in limita a 60 kilometrii. GRATUIT
-analiza terenului (vizual,volumetric, geologic,urbanistic si functional)
-releveu curte Gratuit in limita spatiilor plane (in cazul terenurilor accidentate este necesar plant topografic)
- releveu plante existente si alte constructii . 


proiect arhitect peisagist alexandru gheorghe-Designul gradinii : schite de mana, prezentare 3D a designului gradinii, mood board, imagini descriptive pentru atmosfera propusa .
Atat designul cat si proiectare tin cont de stilurile gradinilor si de tendintele actuale, descoperind impreuna cu beneficiarul si prin analiza imprejurimilor si a casei, ce stil de gradina este potrivit pentru spatiul dat.
-Prezentarea designului si negocierea componentelor cu beneficiarii
-Rectificarea proiectului (daca este cazul)

proiect arhitect peisagist alexandru gheorghe gradina 3d randare proiectare gradini design


-Proiectarea gradinii : proiect tehnic de executie la scara si cotat, detalii tehnice, sectiuni ,detalii de constructii.
Planuri sistem drenaj ape pluviale, planuri si detalii stabilizare si imbunatatire a solului, planuri retele iluminat, sisteme de supraveghere si circuite aferente, planuri circulatii pietonale si auto in gradina (inclusiv ziduri de sprijin, trepte, terasari), planuri si detalii regularizare verticala si orizontala a terenului, planuri de plantare arbori, arbusti, flori perene, liane, ierburi decorative, gazonari,samdp + detalii mobilier , corpuri de iluminat, decoratiuni.

plan trepte gradina proiect amenajare gradina in trepte lacul snagovDupa caz proiectarea poate include si: proiect tehnic piscina, ponton lac, iaz, cascada, elemente de apa (fantana, parau natural, helesteu, samdp), proiect tehnic pavilion de vara, terasa, structuri metalice/beton/lemn.-Devizul proiectului de amenajare a gradinii :  cantitati materiale, detalii materiale si tehnici de montaj, cantitati si detalii specii de plante si nu in ultimul rand, costuri / oferte din partea furnizorilor atestati.


- Asistenta la constructia si amenajarea gradinii :  trasare si masuratori consform planurilor de peisagistica agreate + supervizarea lucrarilor in momentele cheie si facilitarea organizarii lucrarilor in etape coerente .

-Garantia plantelor achizitionate intra in sarcina furnizorilor de material dedrologic , dar alaturi de arhitectul peisagist la receptia plantelor si plantarea lor si prin respectarea speciilor solicitate prin proiect si deviz, putem creste garantia la 90% din plante pentru o perioada intreaga de vegetatie.IMPORTANT: implicarea mea ca proiectant in managementul proiectului de executie si gestiunea lucrarilor, cat si verificarea calitatii lucrarilor este esentiala in succesul aplicarii proiectului si a obtinerii rezultatului asteptat de catre beneficiar conform designului agreat initial.


      Pentru lamuriri suplimentare va astept la : alexandru@poteca-studio.ro
                                                                         0723026284
logo design peisagist arhitectNiciun comentariu: