duminică, 15 octombrie 2017

Proiect gradina mica - o schita pentru amenajarea unei curti de mici dimensiuni



     De cele mai multe ori incep cu o schita, un plan cu cateva notite cu privire la teren, lumina, curenti, speciile pe care as vrea sa le folosesc si impartirea spatiului din gradina pentru a gazdui functiunile dorite de beneficiar.

In clipul de jos m-am jucat cu cateva linii pentru o prima chita a unei gradini de mici dimeniuni (5.5/8 m). Revin pe schita de mai multe ori pana la forma finala. Uneori renunt cu totul la idee si incep o noua abordare a spatiului pana ajung sa fiu sigur de solutia propusa, de faptul ca rezolva problemele vizuale si functionale din teren, ca va evolua corect gradina, va fi usor de intretinut, bine luminata si un contiuu spectacol cromatic-vegetal.



Detaliile sunt cele ce vor conta foarte mult intr-o gradina mica. Ce materiale folosim, cum vor fi montate, solutiile tehnice pentru pergola, chiosc sau pavilionul de vara, piscina, drenaj, iluminat,sa. sunt iarasi foarte importante.

Proiectarea si designul gradinii de regula dureaza 5-10 zile lucratoare, apoi se fac modificarile dorite de beneficiar. In aceasta perioada se pregatesc schitele, macheta 3D a gradinii, o lista a plantelor folosite si a materialelor, alaturi de planuri arhitecturale cotate si detalii de executie pentru elementele construite din gradina.\

In concluzie partea creativa a amenajarii gradinii se intampla in fiecare etapa, de la prima schita la planuri tehince si primele sapaturi sau plantari pe teren.
Important este sa stim clar de la bun inceput cum dorim sa arate gradina si ce functiuni vom avea atat in viitorul apropiat cat si in viitorul indepartat.

Aveti nevoie de sfaturi pentru amenajarea gradinii ?
Lasati un comentariu la aceasta postare si va voi raspunde in cel mai scurt timp!


Un comentariu:

Unknown spunea...

Un preț estimativ pentru amenajarea unei grădini ,curte ,vă mulțumesc anticipat