marți, 19 mai 2009

Anuala de Arhitectura - ce trebuie vazut

Am dat o raita pe la Sala Dalles sa vad cum decurg lucrurile la Anuala de Arhitectura de anul acesta - 2009. Prima impresie a fost ca organizatorii si-au propus sa nu poti sta mai ult de o ora, pentru ca nu ai unde sa te odihnesti, si sa si vezi exponatele. Daca vreau sa stau jos 5 minute... pai mai am de mers. In rest, la fel de instabila expozitia, poate chiar mai saraca decat cea de anul trecut, si sar direct la subiect, si va spun ca etajul este mai interesant. Din pacate pe mine deja ma dureau picioarele igrozitor asadar nu am avut timp sa vad totul, asa cum mi-am propus dupa ce am realizat cat de interesant este.
Cu toate ca nu se mentioneaza nicaieri de Arhitectura Peisagera, Planificare Teritoriala sau Dezvoltare Urbana .... etajul are ca subiect exact aceste aspecte prezentate ca... design de spatiu public - in mod generic. De ce nu se mentioneaza specialistii ce participa la astfel creatii - proiecte ? poate din rautate, poate din necunostinta, oricum... o bila neagra!

Totusi - imaginile insotite deseori de planuri si vederi/persepective ale unor parcuri moderne, sau restaurate, spatii publice de socializare precum piata publica urbana sau pietonal sau faleza... toate acestea sunt prezentate fain frumos sub forma de "dosare" cu denumirea orasului de provenienta! ;) Vizitati !

Niciun comentariu: