marți, 19 mai 2009

Anuala de Arhitectura - ce trebuie vazut

anuala de arhitectura 2009, imagine expozitie, poza Am dat o raita pe la Sala Dalles sa vad cum decurg lucrurile la Anuala de Arhitectura de anul acesta - 2009. Prima impresie a fost ca organizatorii si-au propus sa nu poti sta mai mult de o ora. Pur si simplu nu ai unde sa te odihnesti, sa stai jos si sa observi mai bine proiectele.
    Daca vreau sa stau jos 5 minute... pai mai am de mers pana la universitate. Pentru ca nu exista nici in spatiul public din zona, un loc de odihna. Sa nu ma blochez in lucruri marunte, merg mai departe. Expozitia relativ saraca, poate chiar mai saraca decat cea de anul trecut. Ce "se intampla" la etaj este mult mai interesant, va sugerez sa incepeti cu sfarsitul :)

Cu toate ca nu se mentioneaza nicaieri, nici unde, de loc, zero.... Arhitectura Peisagera, Planificare Teritoriala sau Dezvoltare Urbana .... etajul are ca subiect exact aceste aspecte prezentate generic si fad ca... "design de spatiu public"


De ce nu se mentioneaza specialistii ce participa la proiectarea acestor spatii? Realitatile de peste granita sunt cu totul diferite de cum vad organizatorii importanta arhtiectului peisagist in dezvoltarea unui oras. Ii suspectam de necunostinta, unii probabil ca nu stiu... dar sunt sigur ca exista o intentie clara de a ignora o profesie ce capata o popularitate foarte mare in Europa, iar arhitectul stim cu totii ca este cel care stie, face si inteleg totul. :)

Totusi - imaginile insotite deseori de planuri si vederi/persepective ale unor parcuri moderne, sau restaurate, spatii publice de socializare precum piata publica urbana sau pietonal sau faleza... toate acestea sunt prezentate fain frumos sub forma de "dosare" cu denumirea orasului de provenienta! Macar atat !  ;) Vizitati !

Niciun comentariu: