sâmbătă, 4 aprilie 2009

Arhitectul Peisagist si cu ce ne este de folos

parc america, arhtiectura peisagera, proiect peisagistica urbana, design parc, gradina urbana, high line,


Arhitectul peisagist intelege cum poate fi utiliat un spatiu si cum trebuie utilizat, tinand cont de toate ingredientele naturii (de la iarba pana la arbori, roca, apa, pasari, mirosurile plantelor,s.a.)

Nevoile oamenilor, ale unei comunitati, ale unei familii, sau ale unor vizitatori, sunt cele care dicteaza functionalitatea unui spatiu. Alaturi de originalitatea si inventivitatea unui proiect de peisagistica, se naste un mediu inconjurator placut, relaxant, si care aduce beneficii starii personale, psihicului uman si a randamentului personal. Putini arhitecti peisagisti se orienteaza catre latura sociala a acestei meserii, cautand sa imbunatateasca nu numai mediul inconjurator ci pur si simplu viata de zi cu zi a celor care utilizeaza acest spatiu!

Complexitatea acestei profesii este dificil de cuprins si rezumat intr-un singur articol. Asadar raman la o mica latura a arhitecturii peisagere si anume designul de gradini private si ce poate face un arhitect peisagist pentru gradina ta.

gradina englezeasca, bordura florala, pajiste flori perene, peisagist horticultor, deisgn gradina, proiectare gradini cu flori firma amenjare gradina cu flori birou arhitectura


 Mituri despre peisagisti:

 -  sunt gradinari
 - lucreaza numai cu plante
 - sunt vanzatori de plante si sefi de echipa de gradinari
 - nu sunt arhitecti
 - sunt doctori de plante
 - lucreaza doar toamna si primavara

proiect arhitectura peisagera, design urban, planificare spatiu verde, dezvoltare, parc, gradina urbana, birou arhitectura peisagera, blog design


Profesia este inca noua in Romania, promovarea valorii peisagistilor pentru societate si calitatea mediului in care traim, fie ca vorbim de urban sau rural, este inca foarte mica.
Desigul si proiectarea gradinilor private reprezinta astazi cea mai mare partea a pietei de peisagistica pe la noi. In schimb cunostintele si instruirea absolventilor de studii superioare in acest domeniu, fie ca vorbim de USAMVB sau UAUIM, indreapta viitorii profesionisti atat spre designul gradinilor private cat si proiecte de masterlan, dezvoltarea teritoriala, recuperarea ecologica a unor zone naturale degradate, recuperarea identitatii unei zone naturale/ culturale/ peisaj, planificare urbana, city design, urban design, samdp.

Unde vreau sa ajung cu toata povestea?

Un profesionist in acest domeniu priveste o gradina peste aspectul estetic, floi, gazon si arbori, observa contextul, aspectul sociologic si importanta pentru beneficiar mai departe de functional si frumos, ci ca o oportunitatea de a imbunatati calitatea vietii a celor ce vor utiliza spatiul gandit de el .

birou arhitectura peisagera, blog, proiect arhitectura peisagera, planificare urbana, dezvoltare rezidentiala, spatiu verde, planificare circulatii, proiect tehnic firma peisagistica





Niciun comentariu: