sâmbătă, 4 aprilie 2009

Arhitectul Peisagist si cu ce ne este de folos

Arhitectul peisagist intelege cum poate fi utiliat un spatiu si cum trebuie utilizat, tinand cont de toate ingredientele naturii (de la iarba pana la arbori, roca, apa, pasari, mirosurile plantelor,s.a.) si de ingredientele peisajului urban si nevoile oamenilor.
Nevoile oamenilor, ale unei comunitati, ale unei familii, sau ale unor vizitatori, sunt cele care dicteaza functionalul unui spatiu, iar imprunca cu esteticul si originalul, se naste un mediu inconjurator placut, relaxant si care aduce beneficii starii personale, psihicului uman si a randamentului personal. Putini arhitecti peisagisti se orienteaza catre latura sociala a acestei meserii, cautand sa imbunatateasca nu numai mediul inconjurator ci pur si simplu viata de zi cu zi a celor care utilizeaza acest spatiu!

Sa vadem ce spun si cei din SUA, unde Arhitectura Peisagera este deja consacrata ca una din cele mai importante meserii ale viitorului, pondere ocupata in in Uniunea Europeana dar asta mai putin in Sud-Est unde inca aceasta profesie,acest aspect al vietilor noastre inca nu a fost pe deplin explicat si inteles.


Un foarte bun profesor din facultate imi spunea ca "numele de Arhitect Peisagist poate fi oricand egalat cu acela de Designer de Ambient Exterior - Ambientul insemnand suma tuturor simturilor umane" .
:) Iata ce frumos, expusa complexitatea acestei meserii!

Niciun comentariu: