luni, 23 ianuarie 2012

Relaxarea in gradina si relaxarea bugetului


Casa, caminul este investitia cu cea mai mare valoare din mai multe aspecte, astfel cei ce au bucuria si avantajul de a detine si o curte pot considera acest spatiu la fel de important ca si casa.
Gradina este un spatiu de locuit cu functiuni dominante destinate momentelor de relaxare si a timpului de calitate petrecut in familie sau alaturi de prieteni.

Unde vreau sa ajung? La faptul ca spatiul exterior nu este mai putin important comparativ cu un livin, dinig, sau bucatarie, dece nu si dormitor.

In colaborarile mele privind proiectarea unei gradini imi place sa compar timpul petrecut in bucatarie fata de timpul petrecut in bucataria de vara, precum si timpul petrecut in living fata de timpul petrecut pe terasa sau la piscina.Este un exercitiu util ce va invit sa il faceti si dumneavoastra. Totodata "the view" sau privelistea din casa spre gradina isi are rolul bine stabilit in estetica spatiilor, deci poate fi considerat si un element ce influenteaza puternic designul de interior.
Ajungand la design interior, relatia cu designul gradinii sau arhitectura peisagera a unui spatiu este importanta fiind interdependente, de aici anunt cu placere pornirea unui proiect promitator a unui birou de proiectare dupa conceptul "stop and shop design" unde colaborez ca arhitect peisagist sau designer de gradini cu designer de interior cat si cu arhitect si constructori. Voi detalia avantajele unui astfel de birou de proiectare in postarile urmatoare cat si pe site-ul destinat exclusiv acestui unic birou.

Relaxarea in gradina si relaxarea bugetului, inca un an ce se anunta cu dificultati, dar pana la urma cand nu este dificl? Provocari vor fi mereu, dar amenajarea gradinii nu trebuie sa fie o provocare personala ci o provocare pentru arhitectul peisagist sau daca vorbim de interior pentru designerul de interior. Amenajarea si designul gradinii trebuie sa ramana o provocare pentru simtul estetic si imaginatia unui client si nimic mai mult.
De ce este mai ieftin si mai rapid sa facem o gradina cu un arhitect peisagist decat cu o firma de amenajari spatii verzi sau chiar si pe cont propriu? Simplu! Totul este mai simplu cand exista un specialist peisagist ce se ocupa de gradina, de gestiunea resurselor de piata materialelor pentru gradini, cel care cunoaste diferiti furnizori, diferiti specialisti, si cel ce poate structura un buget de investitie in spatiul exterior alaturi de client pentru a atinge un maxim estetic cu un minim de investitie; totul fara a fi constrans de un stoc detinut de plante sau alte materiale,samdp.
Daca inca nu v-ati convins, va astept la 0723026284 sau alexghemail@gmail.com cu orice intrebare despre peisagistica si garden design.

Cu respect,
Arhitect Peisagist Alexandru Gheorghe

2 comentarii:

Irina spunea...

Wow arata extraordinar !:)
Nu m-as supara daca as avea o astfel de gradina. Un loc perfect pentru relaxare .

Tania spunea...

superb arata ! as putea sa ma relaxez intr-un astfel de loc mai mereu :)