marți, 1 septembrie 2009

Fantani si alte elemente acvatice pentru gradina

Despre fantani si rolul apei in mediul ambiental al unei gradini.

fantana clasica, design gradina clasica, amenajare gradina istorica

    Elementele acvatice au fost intotdeauna punte focale in orice stil de gradina sau cultura din care s-a nascut un mod de a gandi si construi gradinile.  
     Apa este de multe ori un "catalizator" pentru relaxare si o importanta parte a ambientului unei gradini. Fie ca vorbim de un joc de apa, un simplu jet de apa, o gradina acvatica cu plante specifice sau un design modern, intotdeauna putem gasi loc pentru un astfel de element in orice dimensiune de gradina sau stil abordat.

fantana, gradina mediteraneana, piatra naturala, jgheam piatra, inspiratie, sfaturi

    Mi-am propus prin acest articol sa trec in revista o foarte mica parte a ce poate deveni un element acvatic in gradina. Posibilitatile sunt foarte mari, iar ce alegem pentru o anumita gradina depinde de spatiul disponibil, de zona amplasarii, stilul gradinii si ce dorim in final sa obtinem ca ambient.



luciu de apa, iaz cu pesti, nuferi, lotus, deck, ponton, terasa, apa


    Un element de mici dimensiuni, ascuns in zona intima a gradinii, incojurat de vegetatie cu un sezlong la umbra de vara a arborilor poate schimba dinamica interactiunii cu gradina si uneori chiar si tipul de plante pe care le putem folosi.

fantana mica, gradina mica, element acvatic, idei gradina mica, poze



       Cum spuneam, fantana in gradina este un subiect amplu iar designul acestui element depinde de fiecare gradina in parte. Asadar eu va propun sa ne imaginam spatiul impreuna si sa vizualizam gradina cu fantana pe care ne-o dorim.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Fantana asta se intampla in Las Vegas in fata unui hotel. E clar ca a devenit punct de pelerinaj turistic si are renume mondial, dar sa vezi ce spun ecologistii despre acest oras construit in desert la fel ca si despre Dubai pe care-l considera Satanul conceptului de "eco".
Ca un funny apropo, in anul doi aveam de amenajat un square ce devenise parcare cu plata. Inainte pe locul asta curgea un parau care acuma era bagat in subteran prin conducte si se varsa in Saint Laurent fara sa l vezi. Si venise lumea cu idei sa l dezgroape, sa faca altul sa faca mici cascade in square, etc, iar proful zice, daca vreti sa dati impresia vizitatorilor ca s ar afla in prejma unui parau, cel mai simplu e sa montati boxe in parc care sa reproduca sunetul! Profu intr un proiect pt oras, care era o promenada peste un parau tot asa ingropat, a propus sa se instaleze o platforma din lemn( ca sa dea impresia celor ce bocane pe ea, ca e ceva ascuns dedesupt) si in jur plante de balta - sa para un mediu umed. A castigat un proiect cu aleea bombata...;))

www.giurgiuro.blogspot.com spunea...

este o solutie :) un joc chiar frumos si cumva experimental. Chiar mi-ar placea sa vad reactiile trecatorilor!