duminică, 6 septembrie 2009

Gradina moderna - minimalista - pe cand si in Romania ?

semineu exterior, design gradina, interior exterior, legatura cu casa, stil minimalist, idei, designer, gradina bucuresti, cluj, timisoara, arad, hunedoara, prahova, buzau, brasov, craiova, constanta


Cati dintre noi am avut contact direct cu o gradina conteporana ?
De ce este atat de importanta o coordonare intre gradina si casa, intre interior si exterior?

La aceste intrebari putini raspund cu ceva mai mult decat "sa fie frumos" , sa fie armonios....

 Detaliile unei gradini moderne, materialele de calitate aplicate profesional, legaturile vizibile cu designul de interior si arhitectura casei face acest tip de gradina perfecta pentru o curte mica unde linistea, relaxarea si comfortul sunt importante.
La proiectarea unei gradini moderne pregatesc detalii tehnice pentru orice aspect al gradinii, cu atat mai mult cu cat deseori o astfel de gradina este suma unor elemente personalizate, construite si gandite special pentru acel spatiu.

gradina mica lux, curte mica, design peisagistica, idei, poze, sfaturi, cum amenajez gradina moderna, proiect gradina, firma amenajari gradini, profesionisti

Am ales presentarea proiectului din aceasta postare pentru a descrie directia mea pentru designul si constructia unei gradinia si nivelul de detaliu si impliare pe care il ofer in amenajarea unui astfel de spatiu. In acelasi timp incerc sa prezint dorinta mea ca in viitor, asteptarile celor ce doresc amenajarea unui mic spatiu, a unei graidini urbane contemporane sa creasca spre nivelul proiectlui prezentat aici.

agapanthus, gradina moderna, peisagistica, iluminat, poza de sus, idei imagini curte mica, design modern, cum amenjez, unde gasesc, firma amenajari gradini

Amir Schlezinger - Mylandscapes -  Londra, a realizat designul acestei gradini contemporane, avand ca premisa dezvoltarea unui spatiu social cu personalitate, intr-un ambient ce extine interiorul casei catre exterior prin solutiile estetice si functionale si materialele utilizate. O camera a casei, in aer liber.

detalii in peisagistica, gradina minimalista, constructie la detaliu, firma constructii fantani, moderna idei amenjare, gradina mica


    Anglia este poate tara cu cea mai solida traditie in designul si amenajarea gradinilor. Dar stilul minimalist nu a pornit in Anglia. Gradinile minimaliste, gradini moderne cu linii simple, vin ca prelugire a curentului arhitecturii minimaliste pornite din zona scandinava a Europei.

     Romania este foarte noua pe harta designului gradinilor dar sunt sigur ca ritmul alert al dezvoltarii se va reflecta si in evolutia rapida a designului gradinilor.
      Personal caut colaborarea cu specialisti din tarile cu traditie in designului gradinilor, pentru a putea intelege tehnicile si pentru a putea inova in gradinile realizate in Romania pe cat posibil spre un stil inspirat din cultural locala.


3 comentarii:

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Arhitect Peisagist Alexandru Gheorghe spunea...

multumesc :) vor mai fi discutii...astept si eu raspuns :)

wooden garden planters spunea...

Good job with the post.
Really glad that I came across it.