marți, 9 februarie 2010

Colaborare tarif Arhitect Peisagist si pret gradini

Costuri proiect design gradina si consultanta amenajare spatii verzi

gazon gradina moderna, zid de sprijin, bordura turnata, linii drepte


Costurile de proiectare si design al gradinii la un nivel profesional recunoscut
pot fi dupa cum urmeaza:

2017           Suprafata aproximativa a gradinii                         cost total
   
         sub 300 mp               -   300/500 euro

          app. 600 mp             -  500/900 euro

           app. 1000 mp           -  1000/1500 euro

            app. 2000 mp           -  1500/3000 euro


Costul de proiectare si design al gradinii este influentat de suprafata spatiului de amenajat, complexitatea proiectului si timpul alocat pentru proiectare si pentru managementul si coordonarea lucrarilor de constructie si amenajare conform proiectului.


piscina gradina moderna, mozaic piscina design idei, gradina peisagist,


Costurile de mai sus implica: 

-o prima vizita in limita a 60 kilometrii. GRATUIT
-analiza terenului (vizual,volumetric, geologic,urbanistic si functional)
-releveu curte(daca nu exista planul topografic si de situatie a curtii)
- releveu plante existente si alte constructii . 

-Designul gradinii : schite de mana, prezentare 3D a designului gradinii, mood board, imagini descriptive pentru atmosfera propusa .
Atat designul cat si proiectare tin cont de stilurile gradinilor si de tendintele actuale, descoperind impreuna cu beneficiarul si prin analiza imprejurimilor si a casei, ce stil de gradina este potrivit pentru spatiul dat.
-Prezentarea designului si negocierea componentelor cu beneficiarii
-Rectificarea proiectului (daca este cazul)

-Proiectarea gradinii : proiect tehnic de executie la scara si cotat, detalii tehnice, sectiuni ,detalii de constructii.
Planuri sistem drenaj ape pluviale, planuri si detalii stabilizare si imbunatatire a solului, planuri retele iluminat, sisteme de supraveghere si circuite aferente, planuri circulatii pietonale si auto in gradina (inclusiv ziduri de sprijin, trepte, terasari), planuri si detalii regularizare verticala si orizontala a terenului, planuri de plantare arbori, arbusti, flori perene, liane, ierburi decorative, gazonari,samdp + detalii mobilier , corpuri de iluminat, decoratiuni.

Dupa caz proiectarea poate include si: proiect tehnic piscina, ponton lac, iaz, cascada, elemente de apa (fantana, parau natural, helesteu, samdp), proiect tehnic pavilion de vara, terasa, structuri metalice/beton/lemn.

-Devizul proiectului de amenajare a gradinii :  cantitati materiale, detalii materiale si tehnici de montaj, cantitati si detalii specii de plante si nu in ultimul rand, costuri / oferte din partea furnizorilor atestati.


- Asistenta la constructia si amenajarea gradinii :  trasare si masuratori consform planurilor de peisagistica agreate + supervizarea lucrarilor in momentele cheie si facilitarea organizarii lucrarilor in etape coerente .

gradina moderna, jardiniera corten, banca beton, fire pit gradina, design gradina peisagist, craiova, constanta, mehedinti, resita, reghin, bistrita, arad


Ce este nou?

Anul 2017 vine cu noi tendinte dar si cu revenirea unor elemente componente ale gradinii preferate de romani si nu numai. Influenta designului gradinilor in Romania vine asa cum bine stim, din Vest, unde traditia de peste 100 de ani a domeniului si concentrarea profesinistilor nu doar pe design functional si estetic cat si pe inovatie, determina o binemeritata atentie din partea noastra. Asadar deisgnul gradinilor in Romania, este influentat de tendintele europene sau mondiale.

   Personal caut elementele potrivite pentru tipologia de spatiu si in special pentru client, pentru felul in care beneficiarul va folosi gradina, va avea timp sa o intretina sau nu? iar nu in ultimul rand, arhitectura zonei, arhitectura casei influenteaza solutia designului gradinii, totodata contextul ecologic in care se afla spatiul, fie ca este pe o vale, la munte sau un teren mic in zona urbana.

Pe scurt:
- raman in prim plan solutiile simple de amenajare a spatiilor dificile de mici dimensiuni;
-gradina pajiste/ gradina naturala cu interventii constructive minimale,  castiga teren ca influenta in design;           - ierburile decorative cresc in ochii romanilor ca o solutie optima de decorare a spatiului verde si imbunatatire mediului;
- bolta revine in prim plan in preferintele romanilor dar cu solutii moderne de sustinere si integrare in estetica gradinii;
- betonul aparent, metalul crud si lemnul vopsit vor fi tot mai folosite de arhitectii peisagisti ca solutii optime si usor de integrat pentru o varietate mare de spatii.

gradina peisagist alexandru gheorghe, flori perene, proiect gradina, amenajare gradina cu flori perene, gradina naturalista


Pentru mine gradina este un spatiu de relaxare, o binemeritata recompensa pentru eforturile noastre, un spatiu in care putem crea momente frumoase cu familia si prietenii. Cred ca sunteti de acord cu mine cand spun ca aspectul gradinii si atmosfera din aceasta, are o importanta egala cu interiorul casei.

Va astept cu intrebari !

2 comentarii:

Corina spunea...

Nu par preturi mari dar cu siguranta ca aceasta meserie este una stresanta. Pentru ca dincolo de ideile artistului peisagist vor fi intotdeauna incapatanarile proprietarului gradinii care va vrea sa isi regaseasca in spatiul verde, mult, putin cat e, propriile sale idei, unele indraznete.

Ancuta spunea...

Meseria de arhitect peisagist este una foarte frumoasa .Anul acesta absolv ,am ales specializarea Peisagistica , Facultatea de Horticultura . Aceasta meserie cere multe sacrificii , intuitie si placere de a lucra cu natura , cu verdele.Abia astept sa modelez gradini , spatii publice si nu numai !