vineri, 13 august 2010

Design si Proiectare Gradini - Amenajari gradini - Toamna

   
graidina iarna, decor iarna in gradina, zapada pe plante, curte iarna, amenajare de iarna

     Suntem in prag de Toamna, ne facem planurile pentru sezonul rece dar in domeniul peisagisticii ne gandim deja la Primavara.
      Amenajarile de Toamna sunt dintre cele mai de succes in ce priveste un inceput cu succes pentru arborii, arbustii, florile perene si bulboase transplatate sau plantate din timp.

Toamna este fara indoiala sezonul preferat de multi pentru plantari. Motive pentru care acum este momentul plantarilor, sunt destul de multe. Plantele ies din vegetatie, deci sufera la transplantare foarte putin. Putem cumpara arbori si arbusti ceva mai ieftini fiind la balot (deci scosi direct din pepiniera cu pamant pe radacina). Este momentul oportun pentru plantarea florilor bulboase (lalele, narcise, ceapa decorativa, samdp.) Cum spuneam motive sunt multe.

Dar inainte de lucrarile de plantare gradina are nevoie de sistematizare, de realizarea constructiilor pentru a evita interventii mari ulterioare ce pot afecta sanatatea si dezvoltarea plantelor.

Ordinea fireasca a amenajarii gradinii :

- nivelare
- sistem drenaj
- retele (irigatii, iluminat)
- alei, deck, constructii (pergole, piscina, zid de sprijin, samdp)
- nivelare finala
- finisaje
- plantari arbori - arbusti - flori
- reglare irigatii
- gazonare
- instalare corpuri de iluminat, mobilier, decoruri pentru gradina.

Asadar pana la plantari, in Toamna, ne pregatim pentru amenjarea gradinii cu proiectul de peisagistica, un deviz detaliat si bine studiat si contractarea firmelor ce se vor ocupa de diferitele lucrari in teren.




Arh.  Peisagist Alexandru Gheorghe

Contact peisagist - 0723 026 284
alexghemail@gmail.com


Niciun comentariu: