sâmbătă, 23 septembrie 2017

Amenajare gradina moderna - proiect de peisagistica si amenajare realizata in Bucuresti.


     Am finalizat recent amenajarea unei gradini urbane in unul din vechile cartiere ale Bucurestiului. O gradina la umbra unor salcii, o extensie a functiunilor de la interior, un spatiu de intalnire si relaxare. Designul vine in completarea arhitecturii moderne a casei si preia din forma neregulata a lotului.

     Riflajul gardului de lemn face legatura cu ritmul lemnului de pe fatada casei si cel al deck-ului de pe aleea principala a gradinii.
     Jardinierele metalice sunt realizate din tabla de 3 mm, roluita si ranforsata la interior, desigur cu tratamentele necesare pentru a evita coroziunea in timp.

gradina mica plante de umbra deck gard de lemn idei gard lemn peisagistica
Gradina moderna-Arh. Peisagist Alexandru Gheorghe - 2017



      Designul l-am conceput astfel incat sa obtin un spatiu aerisit, linii ce ofera liniste intr-un spatiu usor aglomerat de vecinatati si liniile neregulate ale lotului.
       Plantele de umbra si semiumbra le-am ales in general cu decor permanent, atat prin frunze cat si prin flori.
        Gradina moderna in final are o simplitate in structura dar poate gazdui un spectacol generos de plante. In concluzie putem asocia gradina moderna cu usoare influente naturaliste pentru o armonie cromatica, unitate in asocierile plantelor ornamentale dar si diversitate pentru a asigura decorul pe toata perioada anului.

plante de umbra carex heuchera, gradina moderna, firma amenjari gradini, design gradina, firma peisagistica
Gradina moderna-Arh. Peisagist Alexandru Gheorghe - 2017

      Plasa metalica expandata, destul de des folosita astazi in amenjarile de interior, este un suport durabil pentru plantele cataratoare. Mentionez ca metalul se recomanda a fi vopsit electrostatic pentru a evita aparitia ruginei.

alexandru gheorghe, arhitect peisagist, proiectare gradini, firma peisagsitica, amenjare gradina mica, gradina moderna
Gradina moderna-Arh. Peisagist Alexandru Gheorghe - 2017
    Si in final o vedere de ansamblu din una din salciile ce ofera umbra mult cautata in perioasa calda a anului.  Pietrisul tine locul mulciului (scoarta de copac) si impiedica aparitia buruienilor. Chiar daca este o gradina de umbra, buruienile nu se dau batute.  Pietrisul permite dezvoltarea plantelor.
    Deck-ul din lemn are o bordura din platbanda metalica.   Detaliile intr-o gradina moderna sunt foarte importante. De la amenajarea simpla a gradinii, la proiecte complexe peisagere, detaliile in final vor descrie atmosfera in gradina. 

gradina moderna arhitect peisagist alexandru gheorghe curte mica gradina simpla design gradina minimalista
Gradina moderna-Arh. Peisagist Alexandru Gheorghe - 2017

Niciun comentariu: