marți, 19 septembrie 2017

Elemente de design pentru o gradina mica moderna, utilizate de arhitectul peisagist.



     Dupa ce am abordat subiectul culorii si curajului de a folosi culori puternice in gradina, luam zece exemple de gradini mici unde simplitatea cromatica si a texturilor devine atuul principal al designului.
Stylizimoblog designer peisagistica gradina moderna simple culori simple curte mica mobilier exterior lemn depozitare dulap curte amenjare constructie
Design Stylizimo - blog

   Si cum puteam incepe o discutie despre simplitate si minimalism in gradina daca nu prin clasicul: "Less in more!" - ceea ce s-ar traduce prin simplu inseamna  mai mult, sau putin este mai mult, ceva in zona simplu si elegant.

Ceva ce pare evident si putin banal, realitatea este ca o gradina simpla, minimalista, nu inseamna in mod necesar mai putin efort si un buget mai mic.

Gri-ul... asa cum avem nevoie de curaj si pricepere sa asociem diferite culori si tonuri in designul unei gradini, este nevoie de ceva inspiratie si curaj pentru utilizarea griurilor intr-un spatiu exterior unde te astepti ca totul sa fie verde.


      Cum in general nu asociem griurile cu ceva vesel foarte multi dintre noi evita neutralitatea acestei culori desi in designul modernist - minimalist griul devine dominant. Folosit cu iscusinta pentru dierite materiale si texturi, in asocieri elegante cu alte culori sau accente, griul incepe sa aduca eleganta si simplitatea pe care o asteptam intr-o gradina mica moderna.

martin velkamp idei gradina moderna firma peisagsitica amenajare gradina proiectare gradini
Design Martin Veltkamp
      Utilizand diferite tonuri de gri si alb, verdele capata importanta mult mai mare iar profunzimea spatiului devine accentuata. Intr-un spaitu mic este de preferat sa evitam culori foarte puternice pe suprafete mari. In schimb putem aduce culori ca accente fie in designul de plantare prin flori perene, arbori, arbusti sau graminee.

Charlotte Rowe gradina pe acoperis jardiniere metalice plante perene flori ierburi decorative graminee culoare lounge terasa mare balcon mare amenajare gradina peisagist desig gradina simpla
Design Charlotte Rowe



     Cat mai putine texturi, cat mai putine culori si o atentie sporita pentru detalii. Gradina moderna inseamna materiale de calitate si finisaje profesionale in amenjarea si constructia gradinii. De aici si ce spuneam mai sus, faptul ca o gradina simpla nu inseamna in mod necesar o gradina ce se amenajeaza repede sau este ieftina.

Ce se intampla cu lumina zilei, la apus sau la rasarit? Dar cu lumina calda a ghirlandelor in serile racoroase de vara?

Materialele folosite si cat reflecta lumina vor determina schimbari in accente si diferite momente ale zilei.

Ulf Nordfjell Chelsea 2009 festival design gradini anglia proiectare gradini design peisagistica amenajari gradini arhitect peisagisti gradina moderna firma peisagistica
Design Ulf Nordfjell Chelsea 2009
     Subtilitatea designului unei gradini moderne consta si in acele elemente pe care nu le percepem constient dar impreuna creeaza atmosfera eleganta a gradiinii moderne cu linii curate si vegetatie sanatoasa .

Edwina Stuart suculente arbori sculpturali trunchi design peisagistica amenajare gradina simpla piatra naturala  verde
Design Edwina Stuart


O buna planificare a functiunilor in graina !

    Nimic nu spune minimalist mai bine decat o planificare atenta a functiunilor, proportiilor diferitelor volume din gradina si materialelor rezistente  in timp. Intr-o gradina moderna - minimalista plantele sculpturale cu o forma bine definita sunt cele mai potrivite.

Ordinea functiunilor, simplitatea speciilor plantelor ornamentale si a culorilor florilor alaturi de eleganta mobilierului si a materialelor folosite compun un spatiu modern, usor de intretinut si ce isi pastreaza aspectul in timp.


Arhitectul peisagist va proiecta gradina tinand cont de toate aceste aspecte alaturi de necesitatile spatiului, imprejurimi si nu in ultimul rand dorintele beneficiarului designului gradinii.

marcus barett gradina moderna gard viu gradina verticala festival design gradinai inspiratie imagini idei amenjare gradina
Design Marcus Barett
   In final putem gasi inspiratie pentru amenjarea gradinii in iamgini si proiectele prezentate online dar ce aduce cu adevarat calitate unui spatiu este designul special conceput pentru un spatiu aparte, gandit de arhtiectul peisagist si executat de profesionisti.


ben scott garden gradina mica peisagistica design curte mica deck lemn mobilier gradina fantana minimalista dale inierbate gradina moderna
Design Ben Scott

Niciun comentariu: