Arhitect Peisagist Alexandru Gheorghe - Proiectare si design gradini - Amenajari gradini moderne - Constructie gradina - Project Management - Amenajare Curte | Solutii simple pentru amenajarea gradinii, detalii tehnice si de executie atent realizare, design al plantarilor imaginate si planificate cu iscusinta unui horticultor, imaginatia unui arhitect si atentia unui inginer. ||| Contact: 0723026284 / alexandru@poteca-studio.ro |||
miercuri, 13 mai 2009
Cum amenajez curte? Cine proiecteaza gradina? Ce inginer face proiect de stabilizare a solului? Cine amenjeaza malurile unui rau? Peisagistul este gradinar sau arhitect?
Un blog inca la inceput, construiesc cu fiecare postare directia in care voi merge si ce imi propun cu acest proiect.
Ce este sigur? Imi doresc sa raspund la intrebarile din titlu si multe altele. Sper sa veniti cu multe alte intrebari particulare pentru anumite situatii sau proiecte, sau generale, despre profesie, despre un parca sau o specie de planta.
Asadar prin comentarii la acesta postare si cele din viitor, sper sa va pot oferi raspunsurile pe care le cautati in ceea ce priveste arhitectura peisagera, amenjarea gradinilor, constructia de alei, piscine, gradini mici urbane, curti in panta si multe altele.
Un subiect de inceput:
Este de preferat sa nu consideram parere avizata toate sfaturile din revistele "de profil" .
Deseori se prezinta o foarte mica parte a ceea ce inseamna peiagistica, si mai ales a posibilitatilor estetice oferite de un arhitect peisagist.
In cele mai mutle cazuri revistele ofera retete de amenajare a gradinii, ceea ce este din principiu gresi.
Asa cum suntem diferiti, avem designul caselor diferite, ascultam un anumit tip de muzica, ne place un anumi tip de parfum, este firesc sa se intample acelasi lucru si in cazul gradinii sau a oricarei categorii de spatii verzi.
Fiecare om , fiecare familie are nevoie de un anumit tip de gradina, de un anumit tip de design, si mai ales de un anume peisagist cu care pot trata doleantele lor. Deci, gradina ta poate fi o opera de arta muncind la fel de mult sau poate mai putin decat daca ai apela la retete de gradini, la mesteri si gradinari ce "aranjeaza curtea" cu tuia, gazon, muscate si cascade chicioase.
Principalul motiv pentru care alegem o casa pe pamant este natura, linistea, curtea, gradina. Este frumos sa visam de la bun inceput la timpul petrecut in acea gradina, la momentele frumoasa alaturi de cei dragi. Este la fel de frumos sa ne informam, sa aflam ce ne place. Aici revistele de gradinarit si blogurile, sunt pentru moment principala sursa. Puneti in lista ce va place si gasiti arhitectul peisagist ce considerati ca va poate ajuta sa dezvoltati ideile pentru gradina si sa proiecteze o gradina ce va fi realizata in buget, in timp si preferabil peste nivelul asteptarilor.
Pana la urmatoarea postare, in cazul in care doriti sa discutam despre o gradina, imi puteti lasa comentariu aici sau ma gasiti la : alexghemail@gmail.com sau Tel. 0723026284
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
te-am cautat si te-am gasit :)
interesant...
Am o curte cu 2 gradini mai mici (una in fata casei de 35 mp si una pe partea de nord de 66 mp).Am plantat in primavara 5 "tui", un pin ,2 ienuperi taratori si unul curgator tip copac, cotinus rosu de aprox 1,5 m inaltime, cornus alba, forsitia, o magnolie,weigela, globosa, iasomie, soc auriu, liliac ,crini de o zi, crini de toamna, 2 yuca, un prun rosu cam mititel, un berberis rosu si el cam mic ,un copac trandafir cu flori mov, 15 tufe de trandafiri parfumati plus alte specii de plante anuale.Insa eu sunt suparata ca nu-mi place cum le-am asezat in curte.Terenul e aprox. drept si eu imi doresc o bucatica dintr-un peisaj montan Ce mai pot face?
Trimiteți un comentariu